Stofbleer

Overvejer du moderne stofbleer til dit barn?

Det er der mange gode grunde til!

  • Stofbleer er bedre for dit barns sundhed
  • Stofbleer er bedre for miljøet
  • Stofbleer er billigere

Moderne stofbleer indeholder ingen skidt kemi, parfumer eller super absorberende stoffer der kan skade dit barn. Bare blød og behageligt stof mod numsen.

Mange små babyer kæmper med rødt udslæt eller bleudslæt. Det kan blandt andet skyldes, at der er dårlig åndbarhed i en papirsble, da engangsbleen jo hovedsageligt består af plastik - der ikke er åndbart. samtidig bevirker de super absorberende stoffer i papirsbleen, der kan suge op til 300 gange deres vægt, at barnet for at kompensere for dette danner uhensigtsmæssigt meget fugt til huden. Hvilket kan resultere i at barnes hud bliver irreiteret og rød.

Mange oplever at baby efter skift til stofbleer ikke længere har rød og irriteret bleudslæt. I Starten kan der dog være en overgangsperiode med rød numse, mens babys hud vænner sig til den nye ble. 

Forskere har desuden fundet mulige sammenhænge mellem astma og brugen af engangsbleer. Mus blev udsat for engangsbleer af forskellige mærker udviklede astma-lignende symptomer samt øje, næse og hals irritation. Mus der blev udsat for stofbleer havde ingen påvirkning.

Forskere har ligeledes fundet at temperaturen i en engangsble er 3-5 grader varmere end i en stofble. Denne øgede temperatur menes negativt at påvirke drengebørn fertilitet.

Vaskbare bleer skal som navnet antyder vaskes og genbruges. Og dette mange gange. Det betyder at du vil have behov for langt færre bleer over hele bleperioden med moderne stofbleer end med engangsbleer. Hvis et barn gennemsnitlig bruger 6 bleer på et døgn, og bruger ble til de er 3 år, vil de have brugt 6.570 bleer over perioden. Dertil kommer at mange børn først senere smider natbleen.

Ved brug af vaskbare bleer vil dit barn gennem bleperioden, ved brug af one-size bleer kun have brug for 24 bleer.

Ofte vil barnet der bruger stofbleer også blive renlig tidligere fordi de netop kan mærke når de tisser i bleen fordi den bliver våd - i modsætning til papirsbleen der for barnet kan føles tør i lang tid. Og uanset hvor fine stofbleerne er, hvem vil så ikke gerne forkorte perioden hvor de små bruger ble.

Brugen af moderne stofbleer vil også påvirke din økonomi, Selvom stofbleer kræver en større engangsinvestering og det kræver en vask hver 2.-3. dag vil det stadig være signifikant billigere i brug end papirsbleer, netop fordi de kan genbruges. Og ofte kan du endda sælge de brugte bleer videre til omkring 40% af købsprisen.

Læs mere om stofbleerne i vores blog:  (kommer snart)

  • Hvad er en stofble
  • Hvorfor skal jeg vælge stofbleer
  • kom i gang med stofbleer
  • Stofble-junglen, hvor skal jeg starte?
  • Hvilke stofble systemer findes der?
  • Hvad har jeg brug for?

Filtrér efter

Filter
Produkt tilføjet til dine favoritter
Produkt tilføjet til sammenligning

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.