3 måder du kan bruge din slyngering på, sammen med din fastvkle, Mei Tai eller vikle tai

3 måder du kan bruge din slyngering på, sammen med din fastvkle, Mei Tai eller vikle tai

Sidder du også og tænker "Hvad skal jeg nu bruge en slyngering til?" eller "Hvilken størrelse slyngering skal jeg bruge?"

Så læs videre her og få svar på dine spørgsmål:

Slyngeringe fåes i 3 forskellige størrelse - hvilken skal du vælge?

Slyngeringe fåes i 3 størrelser:

  • small (ca. 5,1 cm)
  • medium (ca. 6,4 cm)
  • large (ca. 7,6 cm)

Størrelsen henviser til diameteren på din slyngering.

Hvilken størrelse du skal bruge afhænger dels af hvor tyk din vikle er og dels af hvad du skal bruge slyngeringen tiil.

Som udgangspunkt bruges large-ringe til ringslynger og helt tykke vikler, mens medium bruges til ringafslutninger på bindinger i fastvikle (eller mei tai). Small ringe bruges blandt andet når du syr en ring-onbu eller har en helt tynd fastvikle, eller en Mei tai med smalle stropper.

Nu hvor vi ved hvilken størrelse der skal bruges til hvad - hvilke måder er der så til at bruge den?

Se mere i de nedenstående afsnit.

Brug slyngeringe som en del af din binding med fastvikle

Der er nogle bindinger hvor ringene bruges som en del af bindingen, og andre bindinger hvor ringene bruges som afslutning af bindingen.

En virkelig lækker frontbinding der laves med ring er FCC med ring. Her bruger jeg en large ring, da viklen skal igennem ringen 2 gange.

Se her hvordan du binder en FCC med ring:

I videoen bruger jeg en Yaro Turtle Emerald str. 4 + en slyngering str. L

En anden binding der bruger slyngeringe som en del af bindingen er No sew ringsling. Det er, som navnet antyder, en binding der fungerer præcis som en ringslynge, men uden at skulle sy selve ringslyngen. Både nemt og hurtigt. Du skal bruge 2 x large ringe og en kort vikle til den her binding.

Jeg har desværre endnu ikke en video der viser No sew ringsling bindingen - men en hurtig søgning på youtube vil helt sikkert give dig masser af gode vejledninger hvis du vil prøve bindingen.

Udover når ringene bruges som en del af bindingen bruges de også ofte som komfortabel og nem afslutning på en binding.

Slyngeringe til afslutning af din binding med vikle

Når slyngeringe bruges som afslutning kan det gøres på 2 måder. Den første hvor ringen bare erstatter den knude du ellers ville have bundet. Det kan i mange tilfælde være lækkert at slippe for knuden. Eksempelvis når man bærer under jakken er det rart at slippe for den ofte store knuder foran på maven.

Det kan også, når der eksempelvis bindes under numsen, være rart med noget der føles lidt mere fast.

Endeligt er det altså også nogle gange som om man lige mangler nogle få cm for at kunne binde en ordentlig knude, og så bruger ringafslutningen altså lidt mindre vikle = du kan nøjes med en vikle der egentlig er en størrelse mindre end ellers.

Det er super nemt at bruge en slyngering som erstatning for en knude. 

Se video fra Wrap you in love her:

Oftest ville jeg bruge en str. medium slyngering til denne form for afslutning. Large hvis det er en meget tyk vikle, og small hvis det er en MEGET tynd vikle.

Fancy afslutninger med slyngeringe

Nogen gange må en binding altså gerne se lidt mere fancy ud!

I ved: så man lige føler sig lidt ekstra lækker.

Og så er en slyngering helt fantastisk til at hjælpe med at skabe lidt ekstra umph i bindingen. og der findes et utal af måder det kan gøre på. 

En hurtig søgning på youtube giver en masse inspiration og så er det jo bare at gå igang med at finde dem du synes ser allerlækrest ud.

Mei Tai eller vikletai med ringafslutning

Vil du gerne variere dine afslutninger af MT / VT så kan du også med fordel bruge en ring til det.

Du kan bruge 2 str. small til at afslutte bindingen tibetansk uden knude eller som vist her med Fidella Fly Tai hvor afslutningen bliver helt anderledes ud:

Så det er bare med at komme igang med at prøve og øve - det er både nemt, dejligt og så ser det bare SÅ fint ud med slyngeringe!

Slyngeringen fåes desuden i massevis af farver, så du kan helt sikkert finde nogle der passer præcis til din vikle eller vikle tai.

P.s. slyngeringene fungerer altså også utroligt godt som distraktions-legetøj for de små når du skal i gang med at lære rygbindingens ædle kunst.

God fornøjelse!

Leave a reply