Guide: Sådan undgår du at vælge den forkerte bæresele!

Guide: Sådan undgår du at vælge den forkerte bæresele!

Det kan være svært at finde ud af hvilken bæresele man skal vælge.

For når man lige kigger, så ligner de alle hinanden. Og helt basalt er de jo også alle sammen et panel, et mavebælte og 2 skulder stroppe.

Men der er forskelle.

Og det er SÅ ærgerligt at vælge den forkerte bæresele.

En bæresele skal sidde ordentligt til for at du får en god bæreoplevelse. Vælg derfor en der passer til din figur - og til dine behov!

I det nedenstående vil jeg guide dig i hvilke forskelle der er – og dermed hjælpe dig med at finde præcis den bæresele der passer til dit behov.  Det hele sluttes af med et lækkert sammenligningsskema der gør det nemt at finde frem til præcis den bæresele der passer til dine behov!

 

Vælg en ergonomisk bæresele

Først og fremmest bør du altid vælge en bæresele der er ergonomisk korrekt. (Alle bæreseler du finder hos Abeunger er naturligvis ergonomiske).

Måden du ser om din bæresele er ergonomisk korrekt, er at bæreselen skal have et bredt sæde, så det går fra knæhase til knæhase på barnet. Panelet skal ikke være for stift, da det tvinger baby til at sidde med ret ryg i stedet for den ergonomiske C-ryg.

Når du har valgt en ergonomisk bæresele, vil du kunne bære dit barn i denne i ubegrænset tid. Behageligt for både dig og baby.

 

Hvad har betydning når du vælger en bæresele?

Der er forskellige ting du skal overveje når du vælger bæresele:

  • Hvor stort er barnet?
  • Hvad str. Er bærer?
  • Hvordan vil du gerne bære barnet?

 

Læs i det nedenstående hvad du særligt skal være obs på for at vælge den bæresele der passer både til baby, dig og jeres behov. 

 

Passer bæreselen til dit barn?

Bæreseler fås i forskellige størrelser.

Vær derfor opmærksom på hvilken størrelse bæreselerne har når du vælger.

De fleste bæreseler fås i følgende størrelser:

  • 3,5-20 kg (med eller uden babyindsats)
  • 7-20 kg
  • Toddler

Selvom de fleste bæreseler angiver størrelsen i forhold til babys vægt, er det vigtigt at huske på at det i højere grad er længden der er afgørende for at den passer.

Vil du være sikker. Så mål din baby fra knæhase til knæhase. Dette mål må ikke være mindre end den mindste indstilling på bredden af panelet på bæreselen.

Tænk også i valg af bæresele over hvor længe du vil bruge bæreselen. Jo bredere panel, jo længere vil baby kunne passe bæreselen.

Husk at når barnet først er over 1,5 år er det ikke nødvendigt at panelet går helt ud til knæhasen, du skal bare sørge for at benet er understøttet, gerne til mindst midt på låret.

 

Passer bæreselen til dig der bærer?

Der hvor der kan være stor forskel på bæreseler er i forhold til hvordan de sidder på dig der bærer.

Er du meget smal, bør du gå efter en bæresele der kan strammes længst ind i mavebæltet. Det er vigtigt at bæreselen sidder til. Og husk at ønsker du at rygbære, skal bæreselen sidde lige under brysterne – her er du ofte smallere end rundt om maven.

Tula bæreseler er især velegnet hvis du er petit.

Overvej samtidig at har du smalle skuldre kan det være en stor fordel at stropperne kan krydses på ryggen, så du ikke oplever at de falder ned mens du bærer.

Er du i stedet plus-size skal du gå efter en bæresele der kan spændes længere ud i mavebæltet. Her er en Little Frog bæresele rigtig god.

 

Bæremetode: mave-mod-mave, rygbæring eller hoftebæring?

De fleste bæreseler kan bære dit barn mave-mod-mave og på ryggen. JPMBB tilbyder endda også mulighed for hoftebæring.

Mange efterspørger også mulighed for at bære front.

Det er ikke en mulighed jeg tilbyder lige nu, da jeg endnu ikke har fundet en bæresele jeg synes ordentlig lever op til krav om ergonomi og komfort.

Som alternativ til frontbæring anbefaler jeg altid kunder i at prøve rygbæringen (fra ca. 6 måneder). Til enhver til vil dette være mere ergonomisk korrekt. Og du vil kunne bære sådan i mange timer af gangen, alt efter behov.

Og ønsker du at bære så baby kan se, men inden han/hun er 6 måneder kan hoftebæring være en rigtig god metode.

Find en bæresele der passer til DIG!

Nu hvor du ved hvad du skal kigge efter når du vælger en bæresele, er det ved at være tid til at finde frem til hvilke bæreseler der lever op til dine krav.

For at gøre det nemt for dig, har jeg lavet nedenstående infografik der sammenligner alle mine bæreseler.

Så er det nemt at finde de info du skal bruge - og holde dem op imod hinanden :)

Sammenlign bæreseler - find den bedste bæresele

Jeg håber du får stor glæde af sammenligningsskemaet når du skal vælge den korrekte bæresele!

Leave a reply