Sådan får du mere ro til at aflevere storesøster/storebror med en lille baby i huset!

Sådan får du mere ro til at aflevere storesøster/storebror med en lille baby i huset!

Oplever du at afhentning og aflevering af storebror eller storesøster i vuggestue, dagpleje, børnehave eller skole er blevet mere stressende og anstrengende med en lille ny baby i familien!


Så er du langt fra alene.

Den stressende aflevering af storebror med en lille ny i familien

Jeg har selv været der når storebror skal afleveres i skole eller børnehave og lillebror/søster er med i barnevognen. Man kan ikke have barnevognen med ind og derfor render man ind og ud af døren for at tjekke at baby stadig sover.

Samtidig med at man skynder på den store for at blive hurtigt færdig, så man kan komme ud til den lille.


Eller hvis baby er vågen så han/hun er med ind på armen, hvilket resulterer i aat man ofte har svært ved at hjælpe med lynlåsen, skoene og alt det andet der lige skal ordnes.

Aflevering af storebror med baby i barnevogn

Men selvom selve afleveringen var stessende med baby i barnevogn - så var gåturen nu ganske hyggelig :)


Ofte slæber mor og far sig også skæve i ryggen af at have baby med ind i autostolen, også selvom vi jo alle ved at de ikke skal sidde der i mere end 20 min, men de er tunge på armen - og det er jo synd at vække den lille.


For mig var ingen af de 3 situationer optimale – de gav bare ikke den ro til storebror som jeg gerne ville have når jeg nu ikke skulle nå at på arbejde.


Nej det jeg ville var jo netop at tage al den tid der var nødvendig for en rolig og afslappende aflevering og afhentning af storebror så han kunne få en dejlig dag. Det var jo netop nu hvor jeg var på barsel at jeg havde tiden til det.
Og løsningen var jo ikke særlig svær!

Hvordan jeg fik en mere rolig aflevering af storebror


Jeg fik fat i en vikle!

På vej hjem fra aflevering af storebror med baby i fastvikle

Med fastviklen kunne jeg holde øje med lillebror – uanset om han sov eller var vågen. Jeg havde begge arme fri til at kunne hjælpe storebror med både madpakken, lynlåsen og skoene. Men det vigtigste jeg fik ud af at bruge fastviklen som transportmiddel til baby var den skønne ro jeg fik. En ro der jo smittede af på hele situationen, så fik vi alle en behagelig start på dagen.


Det gav storebror en bedre dag, det gav en roligere og tryggere morgen i viklen for baby og det gav mig en dejlig følelse af ro og fred – den skønneste barselsboble.

Så vil du også gerne have en lidt roligere afhentning og aflevering af storesøskende sammen med en lille baby, så kan jeg klart anbefale at du prøve at erstatte barnevognen eller bilens autostol med fastviklen eller den lidt hurtigere ringslynge.


Det er slet ikke så svært som det ser ud, når du først har bundet viklen et par gange tager det ikke længere tid end at ligge baby i barnevognen. 


Hvis du vil vide mere om hvad du skal vælge så læs mit andet blogindlæg om valg af bæreredskab til din nyfødte baby

Leave a reply