Sommerferie uden vogn – kan man det?

Sommerferie uden vogn – kan man det?

Sommeren nærmer sig, og det gør ferieplanerne også. Men hvordan får vi dog plads til alle de ting vi skal have med til de små guldklumper?

Et sted det er nemt at få mere plads er ved at lade barnevognen blive derhjemme.

Hvis du har en vikle eller bæresele er det alt hvad der er behov for. Det er dejlig nemt og så er det jo bare en bonus at det samtidig er så hyggeligt at være tætte.

Sidste år havde jeg familien med rundt i Europa rundt på interrail i 3 uger. 2 voksne og 3 børn på 9 år, 5 år og en lille på 5 måneder. Vi tog den rundt uden vogn, kun med vikler og Mei Tai og det gik så fint.

De store fordele ved at lade barnevognen blive derhjemme er klart at det var lettere at komme rundt i byerne, det var lettere at komme op i lejlighederne uden at skulle tænke over hvor barnevognen skulle stå og så var det selvfølgelig heller aldrig et problem om der nu ville være plads i toget til barnevognen. På vores udflugter var der heller ikke risiko for at vi ikke kunne komme på grund af den store barnevogn, og der var altid en ledig hånd til de andre.

Samtidig var der også godt styr på den lille under togturene, da han bare kunne sidde i viklen og få sig en god lur.

Og så er der selvfølgelig den helt store fordel med at baby får lige præcis den tryghed han/hun har behov for, fordi vi hele tiden er helt tæt på. Hvilket giver en god ro og en glad baby – og så var der samtidig bedre tid til at hjælpe og være der for de store børn.

Uanset hvor i verden vi så rejste, så var basen for vores lille dreng den samme: hos mor eller far!

 

Men var der så slet ikke nogle ulemper?

Jo der var selvfølgelig tider hvor vi savnede vognen, så man lige kunne ligge ham fra os og ned og slappe af i vognen. Men det var få gange. Inden vi tog afsted var vi også bekymrede for hvordan det nu skulle gå med at få sovet gode lure, især når vi ikke lige var på tur. Men der var ingen grund til bekymring, for det viste sig jo at det ikke blev et problem. Til lure i lejligheder og på hoteller, hvor man ikke selv sover med baby, kan jeg anbefale en pop-up baby rejseseng. Den fylder ikke meget, og har indbygget UV beskyttelse og myggenet.

En anden ulempe ved at rejse uden barnevognen var selvfølgelig når det blev varmt - så blev det også gerne meget varmt mellem mig og baby inde i viklen. Dette kan til dels afhjælpes ved ikke at tage den tykkeste og varmeste vikle med, men det kan ikke undgåes at det bliver varmt. Tyndere vikler i køligere materialer, gode luftige bindinger og bæreseler der lufter lidt mere er også gode i det varme vejr. Bare husk hele tiden at holde øje med at baby ikke bliver for varm.

Se vores udvalg af vikler og bæreseler her!

Hvor mange og hvilken vikle, slynge eller bæresele skal man så have med på turen?

Min anbefaling er klar: Den/dem du bruger mest til hverdag er også den/dem du skal tage med på ferie.

Personligt havde jeg selv taget 4 bæreredskaber med: en fastvikle i str. 6, en fastvikle i str. 4, en ringslynge og en Mei Tai. Men da jeg mest bar i en FWCC til hverdag, var det også den jeg var hurtigst til at binde og derfor var det klart min størrelse 6 der kom mest i brug – det er jo ikke lige i ferien man står og øver nye bindinger!

Jeg kan klart anbefale at når i til sommer skal ud og rejse, på ferie eller bare på udflugt, så lad vognen stå derhjemme og bær dit lille barn. Det giver nærhed, tryghed og langt mere frihed.

Til sommer gør vi det igen - 3 uger i Vietnam uden barnevogn, og en dreng der nu er 16 måneder. Hvilke vikler, bæreseler og slynger det skal med på tur denne gang er endnu ikke besluttet.

Er der noget ved at rejse uden barnevogn du undrer dig, eller bekymrer dig over - så læg gerne en kommentar eller kontakt mig på mail info@abeunger.dk :)

Leave a reply